Die Haghe wint in Delft - Sv Wippolder

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Die Haghe wint in Delft

Die Haghe wint in Delft

Wippolder 1

1 - 2

Die Haghe 1

2'
speler (vrije trap)
11'
speler
Daley Uythof (schot)
80'

Competitie

1e klasse B

Datum

3 december 2022 13:30

Scheidsrechter

J. Noordhoek

Accommodatie

Sportpark Pauwmolen
Rijksstraatweg 9
2628GZ
DELFT
tel. 015-2567021

Op deze ijskoude 3 december werd ook deze wedstrijd in de eerste klasse zaterdag vervroegd ivm de WK wedstrijd Nederland - USA .

Om 13.30 uur werd er afgetrapt en mochten Wippolder en Die Haghe gaan strijden om de punten.

Sommige toeschouwers waren nog met de muts en handschoenen bezig toen om 13.32 uur al de 0-1 op het scorebord werd gezet. Een vrije trap van een meter of 30 door Sander de Jong leek een prooi voor keeper Koen Buijze van de thuisploeg. De bal werd gestopt maar draaide toch uit de handen over de doellijn en Wippolder maakte een valse start.

Wippolder wilde zich herpakken maar het was Die Haghe dat het eerste kwart het betere van het spel had. In de 11e minuut resulteerde dit ook in de 0-2 

Een aanval over links eindige in een voorzet en Sami Said was er als de kippen bij om in te schieten.
De thuisploeg probeerde wel maar kon geen vuist maken en creëerde te weinig kansen. Na de rust een andere spelbeeld en een Wippolder dat met meer bezieling speelde. Al na vijf minuten kon er vanaf 8 meter voor het doel een vrije trap genomen worden na een terugspeelbal die werd opgepakt door de keeper. Het was dezelfde keeper Justin van Look die de bal van Marco van Trier stopte en hierna nog twee keer een doelpoging onschadelijk maakte.

Wippolder ging verder op zoek naar de aansluitingstreffer en wist de tweede helft meer energie te brengen.
Met enkele wissels werd getracht de wedstrijd nog spannend te maken. Pas in de 78e minuut lukte het de Delftenaren om te scoren. Na een steekbal van Rik Luisman op Daley Uythof was het Uythof die hard en zuiver inschoot, 1-2

Wippolder probeerde het laatste kwartier nog van alles maar van Look stond een aantal keren goed.
Aan de andere kant voor Die Haghe nog twee halve kansen echter gingen de aanvallers hier onrustig mee om.

Koploper Velo verloor van Nootdorp waardoor de ploegen dicht elkaar blijven. Volgende week alweer de laatste speeldag voor dit kalenderjaar waarna een ieder zich op mag maken voor de winterstop.


Haaglandenvoetbal - tekst Wim de Graaf
De strijd tussen de nummer vier van de ranglijst, Wippolder en de nummer twee, Die Haghe werd door de laatste al binnen een kwartier beslist. De tweede helft was bijna geheel voor de gastheren, maar Die Haghe ging toch met drie volle punten richting de wedstrijd van het Nederlands Elftal.

Op een bitterkoude open kunstgrasvlakte overrompelde Die Haghe de thuisploeg door al na twee minuten de score te openen. Sami Aoulad Said werd op weg naar het doel neergelegd en de toegekende vrije schop werd door captain Sander de Jong hard ingeschoten waarbij de doelman van Wippolder de fout in ging en de bal tegen het net tot stilstand kwam: 0-1. Een weelde voor Die Haghe, dat in die openingsfase erg goed voetbalde en de score al tien minuten later wist uit te breiden. Het was een razendsnel uitgevoerde aanval die door Noah Abid werd opgezet waarna Jelle Halsema de bal hard en strak inspeelde op de inlopende Sami Aoulad Said, die zijn goede vorm etaleerde en beheerst de 0-2 achter doelman Koen Buijze schoot.

Die Haghe bleef de gehele eerste helft de bovenliggende partij en Alvin Kimu Ngoy loste in de 22e minuut een kiezelhard schot, dat nu wel door de Delftse doelman goed werd gepakt. Pas na ruim een half uur was daar het eerste schot van Wippolder op het doel van de latere uitblinker Justin van Look. Op slag van rust was er een ouderwetse scrimmage voor het doel van de thuisploeg, waarbij een door Die Haghe ingeschoten bal pardoes op de paal belandde en het zo maar 0-3 had kunnen staan.

Na de vijftien minuten warmte van de kleedkamer en de thee vloog Wippolder met een duidelijk doel uit de startblokken. Het probeerde zich terug te vechten in de wedstrijd. Bij Die Haghe was Sami Aoulad Said wegens een blessure vervangen door Chico Mulder. De thuisploeg trok steeds vaker richting het doel van Die Haghe en kreeg een beetje hulp van arbiter Jeroen Noordhoek uit Barendrecht die uit het oprapen van de bal door de Haagse doelman na een scrimmage ineens een terugspeelbal dacht te herkennen en de blauw-witten zomaar een vrije schop op twee meter afstand van het doel gaf. Bij Die Haghe was het alle hens aan dek, maar de hard ingeschoten bal ketste van de opgetrokken muur af. Vanaf dat moment was het Die Haghe-doelman Justin van Look die zich positief wist te onderscheiden door bij diverse doelpogingen van Wippolder telkens reddend op te treden.

Door de toenemende druk van de gastheren en de vaak fluitende arbiter van dienst ontstond ineens een grimmiger sfeer binnen de lijnen en Wippolder kon tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer produceren, doordat de arbiter niet floot voor een overtreding op Chico Mulder, waarna de verdediging van Die Haghe na protesten hierover ineens ‘verkeerd’ stond en Daley Uythof van Wippolder de bal hard en fraai in de verste hoek kon schieten: 1-2. De mouwen bij de spelers van Wippolder werden verder opgestroopt en met heel veel “hebben en houwen” gingen ze op zoek naar de gelijkmaker, waardoor ook Die Haghe nog kansen kreeg op het bevrijdende derde doelpunt. Zo was Noah Abid dicht bij deze treffer, maar hij kon net niet zijn voet achter een voorzet zetten.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!