2628GZ
DELFT
tel. 015-2567021

Foto's: Wouter Dill

Na het verlies vorige week tegen Nootdorp wilde Wippolder zich revancheren en moest winnen om mee te kunnen blijven doen om het kampioenschap.
Velo kwam op bezoek en is een ploeg die goede resultaten afwisselt met mindere resultaten.

Het was Wippolder dat erg goed uit de start blokken kwam. De ploeg liet direct zien dat het , ondanks de afwezigheid van een aantal sterke krachten, in staat is om het iedere ploeg moeilijk te maken en zijn wil op te leggen.
Binnen dacht minuten konden er drie grote kansen genoteerd worden maar Dominico de Vree, Jordy Krassenburg en Berto de Vree konden de doelman van de bezoekers niet verslaan.
Aan de andere kant kon Velo pas na een minuut of 20 spelen een eerste echte kans noteren. De kopbal vlak voor het doel werd echter over het doel gekopt.

Na een goede start raakte de ploegen meer in evenwicht. Wippolder dacht als eerste te kunnen gaan juichen echter het schot van Domenico de Vree stuitte via de paal het veld weer in.
Met een 0-0 konden een kwartier later beide ploegen aan de limonade om vocht aan te vullen op deze warme zaterdag in april.

Na de thee liet Velo zien over veerkracht te bezitten en kwam meer in het spel voor.
Dit resulteerde in de 0-1 na 58 minuten spelen. Na een te harde voorzet kon er vanaf de andere kant opnieuw voorgegeven worden en gleed Vincent van Egmond de bal voor het doel binnen.

Wippolder ging op jacht naar de gelijkmaker maar moest in een counter toezien hoe de grensrechter niet vlagde voor de buitenspel situatie en Velo binnen de vijf minuten de stand naar 0-2 trok via Sietse Fidom. Enkele minuten later een goede aanval aan Wippolder zijde en de meegekomen Jasper Tettero die de 1-2 inschoot. De grensrechter van de bezoekers vlagde wel , hielp zijn ploeg hiermee en de kans voor Wippolder om er een wedstrijd van te maken was hiermee verkeken.
Toch probeerde de thuisploeg een alles of niets actie maar deze was dit keer niet overtuigend genoeg om er nog iets van de maken. Sterker nog , in de laatste tien minuten wist Velo door de grote ruimte op het veld nog uit te lopen naar 0-5. De Jong, Egmond en Das waren de doelpunten makers. Gezien de krachtverhouding en het wedstrijdbeeld over gehele wedstrijd was dit niet de juiste weergave maar feit is wel dat de bezoekers erg trefzeker waren in de afronding.

In de laatste fase kreeg verdediger Richard Kasius nog twee keer achter elkaar geel en moest voortijdig vertrekken.
Een domper voor de thuisploeg dat in twee weken zakt van de eerste naar de derde plek. Focus op de playoffs lijkt nu het streven na het eerder behalen van de eerste periode titel.
Velo doet goede zaken en klimt op de ranglijst na deze mooie winst voor de bezoekers uit Wateringen.