Strijphorst 2
2675WN
HONSELERSDIJK
tel. 0174-626272

Op een ijzig koud sportpark in Honselersdijk kon er gewoon gespeeld worden op de wat drassige grasmat, die op het laatste moment nog gerold werd. Een winnaar kwam er niet in het duel, het werd een 1-1 gelijkspel.

Foto’s: Wouter Dill

Wippolder startte voortvarend en legde de thuisploeg haar wil op. Door het vroege storen was het na acht minuten al 0-1 voor de bezoekers. De gedreven Luuk Dill gaf goed druk en maakte het de doelman van sv Honselersdijk dusdanig lastig, dat hij kon onderscheppen. Dill maakte hiermee de openingstreffer en het publiek kon gaan zitten voor een spannend vervolg. Na deze opening nam de thuisploeg het heft wat meer in handen. Een schot voorlangs was de eerste waarschuwing en in de zeventiende minuut was het de sluwe Tom van Veen die de 1-1 aantekenende. Uit een aanval van Wippolder werd de spits in de diepte weggestuurd en was hij verdedigers en keeper van de bezoekers te slim af.

Na een goed begin van Wippolder dus een sv Honselersdijk dat in het vervolg van de eerste helft gevaarlijker werd. Er werd echter niet meer gescoord en beide ploegen konden met deze 1-1 ruststand aan een welverdiende en warme kan thee.

Na rust was het voornamelijk Wippolder dat aandrong voor een voorsprong. Met kansen voor Jasper Tetteroo, Domenico de Vree en Daley Uythof waren de bezoekers een aantal keren dicht bij een doelpunt. Aan de andere kant was het sv Honselersdijk dat twee keer dichtbij doelman Koen Buijze kwam, maar niet wist te scoren. Met het verder aandringen dacht de Wippolder-aanhang in de slotminuten alsnog te kunnen juichen. Uythof en in blessuretijd Tyler van Baalen hadden het vizier echter niet op scherp staan en zagen de keeper als sta-in-de-weg.

Met het verlies van Forum Sport komen sv Honselersdijk, Wippolder en Forum sport met een gelijk aantal punten op een gedeelde eerste plaats. Nog een wedstrijd volgende week en dan nog twee speelronden na de winterstop zullen een spannende slot gaan geven voor deze eerste periode.