Datum

20 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het ongeslagen Oliveo en de trotse koploper in 2C bond in een streekderby de strijd aan met Wippolder. De Delftse ploeg had in de voorgaande vier wedstrijden drie punten minder vergaard ten opzichte van de ploeg op sportpark De Groene Wijdte en zetelde op een vijfde plaats. Omdat de concurrentie in deze afdeling groot is, zouden na de vijfde speelronde de bordjes weleens verhangen kunnen worden.

Tekst & foto’s: Aad van der Knaap

De wedstrijd moest echter in de tweede minuut van de hervatting door een ernstige blessure van Wippolder-doelman Danny Jager worden gestaakt. Oliveo begon voortvarend aan het treffen. Al na twee minuten kreeg Tim van Rheenen de mogelijkheid om de score open te breken, maar goalie Danny Jager verhinderde dat door voortreffelijk in te grijpen. De Delftse sluitpost speelde overigens een uitstekende eerste helft.

Bij de eerste de beste uitval van de bewoners van sportpark Pauwmolen zette Daley Uythof een paar verdedigers van Oliveo op het verkeerde been, haalde uit en de man van het scorebord kon na vier minuten al de 0-1 aantekenen. Aan de andere kant, er waren elf minuten gespeeld, werd aan Oliveo door scheidsrechter Jesse Verduin wegens hands van een Wippolder-verdediger een strafschop gegeven. Tim van Rheenen plaatste zich achter de bal en koos de rechterhoek van het Wippolder-doel uit. Een katachtige reactie van Danny Jager verhinderde dat het Oliveo-publiek kon gaan juichen.

Twee minuten later stond de formatie van trainer Jeroen Hoefnagel alweer naast de bezoekers. Vanaf zo’n achttien meter schoot Laurens Huurman het speeltuig hard in de linkerhoek: 1-1. De acteurs op het veld maakten er een aantrekkelijke schouwspel van waarbij het tempo hoog werd gehouden. Na ruim een kwartier spelen werden de bordjes alweer verhangen. Vanaf rechts zette Robbert Brouwer hoog voor het doel van Wippolder waar Tim van Rheenen de bal langs de tweede paal geweldig inkopte: 2-1. Binnen twintig minuten was het alweer raak. De dikwijls ongrijpbare Daley Uythof schoot de 2-2 achter doelman Peter-Paul Rotte. De in groten getale opgekomen toeschouwers verveelden zich geen moment en zagen Bob Ruigrok uit een voorzet van Laurens Huurman overschieten. In de stand kwam geen verandering meer voor de thee.