Varol, M.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Vandaag speelden we de thuiswedstrijd tegen sv Erasmus, op het veld van Erasmus. Reden hiervoor was dat langs ons 2e veld geen supporters, op een veilige manier, zouden kunnen staan. Bij de wedstrijd van het 2e elftal eerder die dag was hier echter niets van te merken.

Maar dus in Den Haag onze thuiswedstrijd tegen Erasmus. Erasmus beschikt over een schitterend hoofdveld, waar wij hopelijk ook snel gebruik van kunnen maken.

In de warming up viel middenvelder Kevin van Oudenaarde uit. Zijn vervanger werd Devin van Leusden.

We begonnen de 1e helft met wind tegen. De wind stond strak over het veld en zou zeer bepalend zijn in het verloop van de wedstrijd.

Met de harde wind vol in het gezicht begonnen we aan de wedstrijd. Deze wind maakte het voetballen een stuk lastiger. Erasmus kon makkelijk overeind blijven en we werden zelf al vroeg in de opbouw vastgezet.

Na een minuut of 5 spelen resulteerde het druk zetten van Erasmus op een vrije trap rond onze zestienmeter.

Deze vrije trap werd over de muur heen getrapt en verdween achter Jack Bommelé in de kruising. 0-1!!  Jack moet toch meer trainen op dit soort ballen, aangezien de eerste tegentreffer dit seizoen ook al een bal in de kruising was.

Voetballend gezien kwamen we er ook na dit doelpunt niet echt aan te pas. Erasmus hield ons prima op onze eigen helft, waardoor we zeker in het begin van de 1e helft weinig voor het doel van de tegenstander konden komen. Zelf kreeg Erasmus wat kleine kansjes die vaak onschadelijk werden gemaakt door ons centrale duo Ronald de Raadt en Symon Valstar.

Aan het einde van de 1e helft waren er gelukkig ook wat kansjes voor onze mannen. Een vrije trap van Mark Jongste werd door de keeper prima gepakt.

Iets later kregen we een corner, die door Johan Plooij bijna tot doelpunt werd gepromoveerd. De teller bleef helaas op nul staan omdat de bal van de lijn werd gehaald.

Niet lang hierna kreeg Dennis Glasbergen de uitgelezen kans om ons op gelijke hoogte te schieten. Na een goede actie van Mark Jongste aan de rechterkant gaf Mark de bal strak voor op Dennis Glasbergen. Zijn schot ging prima de hoek in.  Maar daar was de keeper van Erasmus alweer. Met een geweldige redding dook hij de bal van Dennis nog uit de hoek. Hiermee behoedde hij zijn team voor een gelijkmaker.

5 minuten voor het verstrijken van de eerste 45 minuten was daar dan plots een rode kaart. Een speler van Erasmus had eerder deze wedstrijd al geel gehad voor aanmerkingen op de leiding. Na een duel om de bal op het middenveld kreeg deze speler een duwtje waardoor hij languit viel. Toen de scheidsrechter hier niet voor floot riep hij weer wat, wat opgepikt werd door de leidsman. Hetzelfde vergrijp en ook dezelfde straf. 2 keer geel betekend rood en hierdoor werden de kansen om er in de 2e helft wat van te maken toch een stuk groter.

Niet veel later volgde het rustsignaal en kon Erasmus zich tactisch voorbereiden op de 2e helft met slechts 10 man. Onze mannen konden een strijdplan maken om zo snel mogelijk veel doelpunten te maken. Ook kregen ze de tijd om alle haren die door elkaar waren gewaaid weer in model brengen.

Zelf gebruikte ik deze pauze om weer eens lekker te genieten van een heerlijke snack en wat gerstenat.

Toen iedereen zich weer op het veld had gemeld kon de 2e helft beginnen. Bij ons waren er geen wisselingen en bij Erasmus ook niet. Hoewel na 30 seconden spelen, wisselde de trainer van Erasmus dan toch iemand. Het tijdrekken was kennelijk al begonnen.

Met de wind in de rug werd er een stuk beter gevoetbald. We kwamen nu een stuk vaker voor het doel van de tegenstander. Erasmus kwam er zelf wat minder goed uit en had nu hetzelfde probleem als wij in de 1e helft. Ze probeerden wel op een voetballende manier onder de druk uit te komen.

Na wederom goed druk zetten belandde de bal bij de keeper, die werd opgejaagd door spits Dennis Glasbergen. Onder deze druk probeerde de keeper de bal dan maar weg te schieten. Maar vlak voordat hij wilde schieten raakte hij de bal met zijn standbeen waardoor de bal een beetje doorrolde. Het gevolg: een misser van de keeper van Erasmus. De keeper was nu uit balans en voor de doorgelopen Dennis Glasbergen was het nu een koud kunstje om de bal te scoren. 1-1!!

De aansluitingstreffer was goed voor het moraal want je zag wat veranderen in het spel van Wippolder. Meer druk naar voren en iedereen geloofde in een goed resultaat.

Niet veel later na de aansluitingstreffer kreeg Erasmus toch een grote mogelijkheid. Jongeling Melvin Blom speelde de bal te zacht terug en bracht zo de spits van Erasmus in stelling. 1 op 1 werd Jack Bommelé gepasseerd. De spits had nu alleen nog de teruggelopen Symon Valstar voor zich. Een schot naar de verre hoek verdween voor ons aan de goede kant van de paal. De bal verdween naast het doel. Hierna besefte de spits pas wat een dot van een kans hij net om zeep had geholpen.

We waren dus weer wakker geschud en moesten ondanks de wind mee toch waken voor de spaarzame uitvallen van onze tegenstander.

Beide elftallen gaven nu 100%. Een kenmerkend voorbeeld hiervan was een duel op het middenveld. Johan Plooij sprong op om een bal weg te koppen maar werd hierbij getorpedeerd door een middenvelder van Erasmus. Beide mannen bleven na dit duel liggen. Johan Plooij moest worden gewisseld en zette met een aantal verwondingen in het gezicht direct koers richting het ziekenhuis.

Gelukkig pakte iedereen dit moment op om toch te blijven voetballen om de winst.

Na weer een aanvallende actie vanaf rechts werd de bal door Erasmus weggewerkt. De bal belandde rond de zestienmeter in de voeten van Mark Jongste.  Mark werd aangemoedigd om op doel te schieten. Nadat hij de bal in 2 keer onder controle had gebracht volgde hij dit advies braaf op. Een schot met de binnenkant van zijn voet draaide achter een verdediger langs waardoor de keeper er pas laat zicht op had. Hierdoor kon de keeper pas laat in actie komen terwijl de bal toch akelig snel naar de hoek verdween. De bal ging te snel voor de keeper om er nog iets aan te kunnen doen. Via de hand van de keeper verdween de bal in het doel 2-1!!

Niet veel later na dit doelpunt was het weer raak. Een goede voorzet vanaf de rechterkant belandde op het hoofd van Dennis Glasbergen die oog in oog met de keeper stond. Een klein knikje was genoeg om de keeper te verschalken. Maar direct schoten er allemaal handen in de lucht. Was dit geen buitenspel?? De vlag van de grensrechter bleef in tegenstelling tot alle handen omlaag. Dit betekende 3-1!!

Erasmus schoof na dit doelpunt gelijk een verdediger naar voren om aanvallend toch iets extra’s te kunnen brengen.Dit resulteerde direct in wat gevaar voor ons doel. Een schot vanaf de linkerkant vloog richting de hoek. Keeper Jack Bommelé kreeg er nog wel een hand tegen.

Het bleef echter niet bij wat afstandsschoten. Een paar minuten na de eerdere kans werd de spits van Erasmus door een steekbal vrij gezet voor onze keeper.De handige spits kwam nu via de rechterkant 1 op 1 te staan met Jack Bommelé. Het schot van de spits was prima geplaatst maar Jack kreeg er nog een hand tegen waardoor er een corner overbleef.

Ondanks dat Erasmus een man minder had, kwamen ze in de slotfase nog geregeld voor ons doel. Vooral Symon Valstar wist nog een hoop ballen op te ruimen. Maar ook Devin van Leusden hield zich goed staande als rechtsback. Een plek die voor hem best vreemd was.

Doordat Erasmus veelvuldig de aanval zocht, vielen er in de verdediging af en toe wat gaatjes. Mark Jongste maakte handig gebruik van een van deze gaatjes. Na een steekbal van Mark kwam invaller Nando Zahino oog in oog te staan met de keeper. Nando speelde de bal na zijn aanname iets te ver voor zich uit. Hierdoor lag de keeper al in de baan van het schot en bleef Erasmus een grotere nederlaag bespaard.

Het laatste wapenfeit kwam van Erasmus. Een afgeslagen kopbal belandde rond 20 meter van ons doel in de voeten van een middenvelder van Erasmus. Zijn poeier vloog richting de hoek. Jack Bommelé lag al in deze hoek maar had het nog lastig genoeg. In 2 keer kon hij de bal gelukkig klemmen.

Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De punten waren binnen. Na een moeilijke eerste helft heb ik in de tweede helft een team gezien dat voor elkaar wilde vechten en samen de punten over de streep hebben getrokken.

Man of the match was in mijn ogen Dennis Glasbergen. Hij liet zien dat hij het scoren nog niet is verleerd en maakte 2 belangrijke doelpunten.  Ook nam hij iedereen aan de hand om een overwinning uit het vuur te slepen hoewel het daar de eerste helft nog niet op leek.