Zondag 2D: Wippolder dankzij zege op VVIJ stevig in middenmoot (Haaglandenvoetbal.nl)

Datum

14 april 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op sportpark Pauwmolen bleef Wippolder aan de goede kant van de score tegen VVIJ. De formatie van trainer Marcel de Letter nestelde zich door de overwinning in de veilige middenmoot. De naar TOGB vertrekkende Sven Paternot werd aan de kant gehouden bij Wippolder.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Het duel tussen Wippolder en VVIJ golfde al meteen op en neer en na een paar minuten spelen kreeg de thuisploeg al een tegentreffer te verwerken. Wippolder liet het er niet bij zitten en kwam met tien minuten op de klok al weer op gelijke hoogte. Linkeraanvaller Daley Uythof zette een mooie rush in en schoot de bal fraai het doel in: 1-1.

Wippolder zag daarna een bal op de paal belanden en kreeg vervolgens een doelpunt om de oren. Een hoekschop van aanvoerder Michiel Middelhuis werd door verdediger Nico Roelofs ingekopt na een half uur spelen: 1-2. Lang kon VVIJ niet genieten van de voorsprong. Een verdedigingsfout van de bezoekers uit IJsselstein werd afgestraft. Niels van der Windt bediende Daley Uythof die de 2-2 aantekende. Uythof kreeg nog twee goede mogelijkheden, maar kon niet voor een voorsprong zorgen.

De tweede helft begon nog aardig maar het niveau zakte snel. Wippolder bleef kansen missen. Onder meer aanvoerder Mike Mesker (twee vrije trappen), Daley Uythof en Niels van der Windt konden het net niet vinden. Negen minuten voor tijd besliste Wippolder het duel toch nog in haar voordeel. Daley Uythof profiteerde van een persoonlijke fout bij VVIJ. Uythof was er als de kippen bij om doelman Thimo van der Mueren simpel te passeren en zijn hattrick te voltooien: 3-2.