Datum

24 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Volkomen onverwacht schoof Wippolder met groot gemak RKDEO aan de kant. Op Sportpark Pauwmolen leed de club uit Nootdorp een ontluisterende 7-0 nederlaag. Wippolder klom door de overwinning naar de achtste plaats. Twee posities achter RKDEO.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In de eerste helft was er nog weinig aan de hand voor RKDEO. In de eerste tien minuten kwam Wippolder wel drie keer tot een voorzet, maar dit leverde weinig op. Beide keepers kregen daarna een aantal ballen op zich af, maar hielden hun doel goed schoon. In de 41e minuut leverde een overtreding op Niels van der Windt een strafschop voor Wippolder op. De bal van Daley Uythof belandde op de buitenkant van de paal, waardoor de rust werd bereikt met een 0-0 stand op het bord.

Hoe anders was de tweede helft. Binnen vijf minuten had Wippolder al twee keer gescoord. Een voorzet van Niels van der Windt werd voor het doel simpel ingetikt door Rob Notenboom. Even later was Van der Windt zelf trefzeker. Een opstootje op het middenveld leverde RKDEO-spits Luuk Goedbloed een rode kaart op.

Met tien man op het veld ging het daarna volledig mis voor RKDEO. Een onschuldig lijkende overtreding van Jordy Pronk werd door arbiter Edwin Vlek bestraft met een penalty en een gele kaart. Pronk mopperde nog na en kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor RKDEO met negen man kwam te staan.