Accommodatie

Onbekend

Opstelling Wippolder 1 (zon)

Deze zondag speelden we de uitwedstrijd tegen Voetbal Club Sparta, ofwel VCS.
Deze tegenstander is geen onbekende voor onze selectie. Vorig jaar zaten ze namelijk ook al bij ons in de competitie. Hierin eindigden ze op de 2e plek, wat recht gaf op de promotie naar de 3e klasse.
Ik las in mijn verslag van vorig jaar dat vooral de voorwaartsen gevaarlijk waren. Wederom werk aan de winkel voor onze verdediging dus.
Hoewel er tegenwoordig tijdens de maanden van de overschrijvingen een hoop kan veranderen.

De basisopstelling was precies hetzelfde als tegen Full speed.
VCS dat vorige week nog met 1-5 onderuit ging bij SEP, speelde direct met de drang naar voren. Onze verdedigers werden gelijk aan het werk gezet. Een aantal schoten op doel werden geblokt. Een bal die niet geblokt kon worden vloog hoog over het doel. De aanvallers die ook deze wedstrijd van zich lieten spreken, schoten vooralsnog niet met scherp.

Na een kwartier gespeeld te hebben, werd er van onze kant steeds beter gevoetbald. We kwamen nu wat vaker in balbezit rond de zestien meter van VCS. De eerste echte kans die we kregen, kwam na een lange bal van Ricardo van Heyst. De bal was precies in de loop van spits Dennis Glasbergen. Dennis was iets sneller als de verdediger van VCS en kon zo op het doel aflopen. Oog in oog met de keeper faalde Dennis Glasbergen niet en met een welgemikt puntertje verdween de bal achter de keeper. 0-1!! 1 Kans, 1 goal.

Een aantal minuten na de openingstreffer werd Daley Uythof aangespeeld op het middenveld. Daley speelde de bal precies over de verdediging naar Mark Jongste. Mark controleerde de bal perfect op zijn borst. De bal stuiterde nog 1 keer voordat hij door Mark met veel gevoel in de bovenhoek werd geschoten. 0-2!! 2 kansen, 2 goals. Dat zijn nog eens fraaie cijfers.

Sommige spelers maar ook zeker supporters van VCS konden niet geloven wat er gebeurde. Ogenschijnlijk goed van start, maar toch al 0-2 achter staan. De spelers van VCS bleven er wel alles aan doen om toch een doelpunt te maken. De mannen van Wippolder vonden het wel lekker gaan en lieten de teugels wat vieren. Hierdoor vielen er achterin wat gaten en was iedereen wat minder scherp. Het duidelijkste voorbeeld hiervan betekende bijna de aansluitingstreffer. Een vrije trap rond onze zestien meter werd heel snel genomen. De bal werd naar de linksbuiten gespeeld die geheel vrij kon uithalen. Hij schoot de bal tegendraads in maar gelukkig te overhaast en niet nauwkeurig. De nul bleef op het bord staan maar achterin waren ze hopelijk wel wakker geschud.

Zelf kregen we na een half uur ook een vrije trap toegekend rond de zestien van de tegenstander. Mark Jongste trapte de bal heel goed richting de hoek. Het was nu tijd voor de keeper van VCS om te laten zien dat hij ook goed kon keepen. Met een katachtige redding dook hij de bal uit de hoek.
Na ongeveer 35 minuten belandde de bal in de voeten van Ricardo van Heyst. Ricardo had al een assist op Dennis Glasbergen op zijn naam staan. Net als bij de 1e goal zette hij met een mooie pass nu Mark Jongste vrij voor de keeper. Mark twijfelde niet en schoot de bal beheerst achter de keeper. 0-3!!

We zaten nu wel echt op rozen. Vrijwel alle echte kansen verdwenen in het doel. Met nog een paar minuten te spelen leken we de 1e helft wel vol te kunnen spelen. De bal ging van links naar rechts en het leek allemaal heel gemakkelijk te gaan. 1 keer ging het ook te gemakkelijk. Een verre uittrap van de keeper van VCS belandde net over onze verdediging. De spits van VCS was het sterkst in het onderlinge duel met Ronald de Raadt. Keeper Jack Bommelé stond nog ver uit zijn doel waardoor de spits het probeerde met een lobje. Het vizier stond nog steeds niet goed afgesteld want de bal stuiterde net een halve meter langs de paal over de achterlijn.
Dit was het laatste wapenfeit van de 1e helft en de scheidsrechter floot voor de aanvang van de rust.

In de kantine aangekomen stond mijn vizier direct gericht op de keuken. VCS is in deze competitie een van de weinige clubs waar er broodjes hete kip op de menukaart staan, dus ik liet mij deze wel smaken.

Ik had mijn broodje net achter de kiezen toen de spelers weer het veld betraden. De scheidsrechter liet er geen gras over groeien.
Een vluchtige blik over het veld leerde mij dat er voorlopig nog niet gewisseld was.
Vanaf de aftrap vloog VCS uit de startblokken. De trainer had ze in de korte rustpauze prima klaargestoomd voor de 2e helft. Hoewel de 0-3 op het scorebord stond, geloofde de mannen van VCS nog in een goed resultaat.

Na een minuut of 10 had VCS al een aantal corners gekregen. Bij 1 van deze corners werd er een hoop geschreeuwd. De spits van VCS vond dat er een overtreding tegen hem was gemaakt en schreeuwde om een penalty. Eerder in de wedstrijd was de spits al 2 keer makkelijk gaan liggen binnen de zestien en ook nu zag de scheidsrechter er geen penalty in. Dit werd hem door alles wat VCS heette niet in dank afgenomen.
Nu de tijd begon te dringen besloot de trainer van VCS te wisselen. De speler die werd gewisseld liet de leidsman nogmaals weten dat hij echt had moeten fluiten voor een penalty. Hiervoor ontving hij een gele kaart.

Een aantal minuten na de wissel werd er een overtreding begaan aan de rechterkant van het veld. De vrije trap die dit opleverde werd genomen door Ricardo van Heyst. Zijn trap vloog over vrijwel iedereen heen. De bal belandde zo in de voeten van de vrijstaande Mark Jongste. Die besloot de bal gelijk op doel te schieten. Zijn volley vloog buiten het bereik van de keeper de verre hoek in. 0-4!! Wippolder juichde voor deze heerlijke goal. VCS bleef mopperen op de scheids over de eerder niet gegeven penalty.

Het mopperen was hierna nog niet voorbij. Nadat de scheidsrechter op het middenveld floot voor een overtreding voor Wippolder liepen er 4 spelers van VCS richting de scheids om hun onvrede te tonen. De scheidsrechter was hier zodanig van onder de indruk dat hij besloot af te fluiten.
Even tot rust komen en daarna weer verder zou je denken. De scheidsrechter dacht hier heel anders over. Hij voelde zich heel erg bedreigd en verwachtte geen verbetering in het restant van de wedstrijd, waardoor hij de wedstrijd niet wilde hervatten. Op het veld probeerde de aanvoerders en trainers hem nog op andere gedachten te brengen maar niets hielp.

Er moet nu in het eerstvolgende inhaalweekend weer voor 20 minuten worden terug gekeerd naar VCS om de wedstrijd uit te spelen.
Heel jammer dat deze zonnige middag zo tot een einde kwam. Ik zorg er de volgende keer natuurlijk wel voor dat ik er gewoon bij ben. Al is het maar vanwege de heerlijke broodjes.

Man of the match was tot nu toe Mark Jongste. Met 3 doelpunten had hij een groot aandeel in de voorlopige uitslag. Hopelijk blijft Mark man of the match want dit mogen we natuurlijk nooit meer uit handen geven.