16 september 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

HVV nam in Delft op sportpark de Pauwmolen nog wel een 0-2 voorsprong tegen Wippolder, maar stond na afloop toch met lege handen. Trainer Marcel de Letter van de gastheren zag zijn ploeg de achterstand ombuigen in een 3-2 overwinning.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In de openingsfase was er veel strijd op middenveld, met aan beide kanten enkele hoekschoppen, die niet echt gevaar opleverden. HVV nam na twintig minuten spelen de leiding. Na een voorzet van rechts van Stefan Roos kon Joppe van der Bruggen de bal voor het doel binnen glijden, waarbij hij overigens wel Wippolder-verdediger Tristan Croes blesseerde, die dan ook gewisseld moest worden voor Nick Zwartjes.

Halverwege de eerste helft werd de marge verdubbeld door de bezoekers. Een hoekschop vanaf de linkerkant werd in eerste instantie afgeslagen, maar de bal werd opnieuw voorgegeven richting HVV-captain Diederik Janssen, die via de vingertoppen van Wippolder-doelman Juriaan Jansen tegen de lat kopte. In de rebound was broer Ernst Janssen met het hoofd wel trefzeker: 0-2.

Wippolder kwam na dik een half uur terug in de wedstrijd. na een steekbal van achteren kon Kevin Voogt alleen op de HVV-doelman afstevenen, die nog probeerde de bal met de voet te stoppen, maar het speeltuig verdween toch tegen de binnenkant van het zijnet: 1-2. Drie minuten voor tijd was HVV weer dichtbij een treffer. De Kroonleeuwen mochten een vrije trap nemen na een overtreding van Niels van Zwieten op HVV-er Stefan Roos. De bal werd uit de vrije trap van Joppe van der Bruggen door Ernst Janssen bij de tweede paal gekopt, maar van de doellijn gehaald door Wippolder-verdediger Lorenzo Dijksman.

Binnen acht minuten na rust kwam de formatie van trainer Marcel de Letter op gelijke hoogte. Uit een vrije trap vanaf de linkerkant kopte Lorenzo Dijksman binnen: 2-2. Dezelfde speler was ook verantwoordelijk in de 68e minuut voor de voorsprong van Wippolder: 3-2. HVV wilde zich nog niet neerleggen bij een nederlaag. Stefan Roos was met een kopbal dichtbij, maar doelman Juriaan Jansen redde – ten koste van een hoekschop – met de vingertoppen. Een listig hakje acht minuten voor tijd op Ernst Janssen leverde ook niets op. De bal ging voorlangs het Wippolder-doel. Het bleef bij 3-2.