Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Na een voorbereiding met redelijk tot goede resultaten, was er vandaag de eerste competitiewedstrijd. Vanuit de jeugd zijn een aantal talentvolle jongens overgekomen, waarvan er vandaag al twee in de basis zouden staan. Verder zijn er een aantal nieuwe jongens van buitenaf bij gekomen waarvan vandaag alleen Jordi Krassenburg bij de selectie zat. Vandaag brak dus de dag aan dat we eindelijk weer eens een leuke derby mochten spelen. Dit na twee seizoenen alleen tegen Taurus gespeeld te hebben.
Full Speed was de tegenstander van vandaag. We weten uit het verleden dat dit wel eens heetgebakerde wedstrijden waren, waarbij de kaarten rijkelijk vloeide. Maar zoals het hoort, na de wedstrijd de boel gezellig werd afgesloten in een van de beide kantines. Naar zulk soort wedstrijden hebben we de afgelopen jaren toch wel uitgekeken. Dit jaar hebben we zelfs vier van dat soort gezellige derby's. Te weten Sep uit en thuis en Full Speed uit en thuis. Verder zijn er een heleboel Haagse ploegen en de 'buren' van OLIVEO.

Jack Bommelé mocht vandaag plaats nemen onder de lat. Rechtsachter stond Johan Plooij. Centraal achterin het duo Ronald de Raadt en Symon Valstar. Linksachter stond Melvin Blom. Het middenveld bestond uit Kevin van Oudenaarde, Jordi Krassenburg en Ricardo van Heyst. De aanvallers van vandaag waren, op rechts Mark Jongste, centraal voorin 'Capitino' Dennis Glasbergen en linksbuiten de uit de A overgekomen Daley Uithof. Ferry Dijksman mocht vandaag grensrechtertje spelen. Dit omdat onze nieuwe ster langs de lijn: Michel vd Stap, geniet van een heerlijke vakantie in het buitenland.

De wedstrijd begon wat aftastend van beide kanten. Balbezit was er vooral achterin of rond de middenlijn, zonder echte kansen. Dit totdat Daley Uythof de bal mooi naar binnen kapte en de bal strak over de verdediging passte richting de naar binnengekomen Mark Jongste. Mark kon er nog net zijn voet tegenaan zetten, maar helaas kon hij de wonderschone pass niet verzilveren.
Full Speed probeerde de bal vooral bij Omar Ouled Haddou te krijgen. Die was immers tijdens de Stad Delft Bokaal al levensgevaarlijk tegen Wippolder met 3 doelpunten. Echter vandaag stond hij tegen 'Pitbull terriër' Melvin Blom, die zich vanaf minuut één vastbeet in zijn tegenstander en hem niet meer heeft losgelaten. Mede dankzij de duizelingwekkende snelheid van de rechtsbuiten van Full Speed kon hij er toch een keer doorheen komen na een lange bal van Full Speed. Jack Bommelé kwam uit en gleed naar de bal, de handige rechtsbuiten wipte hem over Jack heen voor het doel. Daar kon de nummer 10 van Full Speed de bal in het lege doel schuiven. Gelukkig voor ons miste hij onder druk van Ronald de Raadt, die in zijn rug zat. En al had hij hem gemaakt, dan had de scheids al afgefloten voor buitenspel.

De bezige bij in de eerste helft, Daley kreeg de bal halverwege de helft van Full Speed aangespeeld. Dennis trok de hoek in zodat er in het centrum ruimte ontstond waar Mark Jongste mooi het gat indook. Daley speelde Mark strak aan in de zestien. De rechtsback van Full Speed had blijkbaar al gehoord van het goede schot van onze Mark, want besloot naar de noodrem te grijpen en tackelde Mark hard neer van achteren. Dit resulteerde in een strafschop voor Wippolder, waar Dennis Glasbergen achter ging staan. Dennis nam een goede aanloop en schoot onhoudbaar voor de keeper raak. 1-0!! Een prachtige voorsprong in een tot nog toe gelijkopgaande derby. Wat een mooie start van het seizoen.

Melvin Blom won dus bijna al zijn persoonlijke duels. Toch moest hij nog een keer zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Zijn directe tegenstander die handig drie man passeerde, waarna hij op de 5 meter lijn op de uitgekomen Jack Bommelé stuitte. Jack bleef lang staan waar Omar Ouled Hadou een stiftje in gedachte had. Het gevolg was een corner die niets opleverde.

Ook was er nog een scherp genomen vrije trap van Ricardo van Heyst richting de verre kruising. De keeper van Full speed kon hier nog net een hand tegen krijgen.
De corner die na deze redding overbleef kwam terecht op het hoofd van de meegekomen Johan Plooij. Zijn timing was niet heel best, waardoor ook de afronding te wensen over liet.

Niet veel later besloot de scheidsrechter af te fluiten. Tijd voor wat welverdiende rust.
Zoals de vaste lezers wel weten snelde ik me naar de snackhoek voor mijn snackmoment van de week.
Het werd een patatje mayo. Alleen leek het deze keer wel of het patatje heel de zomerstop op me had gewacht. Het geheel spoelde ik dus maar met een extra biertje naar het donkere gat.

Beide teams verschenen met dezelfde opstelling aan de aftrap voor de 2e helft.

Onze mannen moesten de 2e helft nog vol aan de bak om de eerste overwinning van het nieuwe seizoen te kunnen gaan vieren.

Full speed probeerde deze helft zoals verwacht gelijk druk naar voren te zetten.

Hoewel dit in de eerste 45 minuten nog tot een aantal hachelijke momenten leidde, stond onze verdediging nu als een huis. Melvin Blom had de tegenstander nog steeds in zijn zak en Johan Plooij maakte alle lange ballen onschadelijk. Het dynamische duo, Ronald de Raadt en Symon Valstar hadden het wel druk maar zorgde er beiden voor dat de sterke spits niet gevaarlijk kon worden.

Zelf bleven we natuurlijk ook mee voetballen. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes voor het doel. Daley Uythof was net als in de 1e helft zijn directe tegenstander een aantal keer te slim af. Helaas kreeg hij geen echte kans om op doel te schieten en strandde zijn passes vaak in de voeten van  een tegenstander.

Mark Jongste leek het voor het eerst echt last te hebben van zijn tegenstander, waardoor zijn bijdrage aan het aanvallende spel beperkt bleef tot een aantal voorzetten of passes.

Een pass van invaller Collin Venema leek toch te gaan verdwijnen in het vijandelijke doel. Na een goede dieptebal van Jordi Krassenburg,  kreeg Collin aan de rechterkant de bal goed voor zijn rechter. zijn voorzet kwam aan bij Dennis Glasbergen maar die moest alle moeite doen om met een sliding de bal op het doel te krijgen. Helaas besloot hij te glijden met zijn rechterbeen vooruit. Hierdoor kwam hij net wat centimeters tekort om de marge te kunnen verdubbelen.

Doordat de minuten weg bleven tikken kreeg Full speed steeds meer haast. Ook waren er over en weer wat kleine irritaties te zien. Dit leidde rond de middenlijn tot een opstootje waar her en der wat geduwd werd. Gelukkig was het brandje snel geblust en werd er weer verder gevoetbald en trok de scheidsrechter dit keer geen kaarten.

Niet veel later werd voor de zoveelste keer de bal naar de snelle rechtsbuiten gespeeld. Deze keer kwam hij los van Melvin Blom en leek naar het doel te kunnen lopen. Gelukkig stond keeper Jack Bommelé weer ver voor zijn doel en kon hij ingrijpen voordat het echt gevaarlijk werd.

Doordat er in de 2e helft nog steeds niet gescoord was, moest Full speed nu toch stappen ondernemen. De trainer deed dit door aanvallend te wisselen en te gokken op een aansluitingstreffer.  De treffer bleef uit al was dit soms met hangen en wurgen. Een goed doorgekomen middenvelder van Full speed kwam gevaarlijk onze zestien meter in dribbelen. Zijn voorzet leek bij een aanvaller aan te komen maar Ronald de Raadt stond er nog tussen en die wist er nog een corner van te maken. Full speed had al aardig wat corners gekregen en het zag er steeds gevaarlijk uit, maar tot doelpunten leidde dit nog niet.

Aankoop Jordi Krassenburg liet zien dat hij best wel eens van toegevoegde waarde kan zijn voor dit elftal. Nadat hij op het middenveld een bal onderschepte stoomde hij op richting het vijandelijke doel. Nadat hij met 2 weergaloze actie evenveel tegenstanders op hun verkeerde been zette, stond hij oog in oog met de keeper. Zijn schot was buiten het bereik van de keeper maar ook niet tussen de palen. Deze opleving leverde dus jammer genoeg niets op.

Na deze actie kregen we nog wat meer kansjes. Johan Plooij wist geheel vrij voor de keeper geen kracht aan zijn kopbal mee te geven. Hierdoor was dit een makkelijke prooi voor de sluitpost. Ook bij Full speed zaten af en toe wat teentjes in de weg en was het veldspel voor de neutrale toeschouwer leuk om naar te kijken. Voor alle Wippolder supporters was het extra leuk omdat de voorsprong nog steeds op het bord stond.

Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Full speed een aantal corners achter elkaar. Het was vaak vrouwen en kinderen eerst. Het kleine beetje energie dat nog over was werd gestopt in het houden van de nul.

2 minuten voor tijd kreeg Full speed wederom een corner. De voorzet werd in eerste instantie goed weg gekopt. De bal belandde wel voor de voeten van een tegenstander. Die besloot gelijk uit te halen en deed dit zeker niet onverdienstelijk. De bal draaide richting de kruising net buiten het bereik van Jack Bommelé. 1-1 !! De bal tegen de touwen en alle hoop op een overwinning aan diggelen.

Onze mannen waren zichtbaar aangeslagen na dit doelpunt. Dit duurde verassend genoeg niet heel lang. Waar je zou verwachten dat beide partijen het wel welletjes vonden, trokken onze mannen weer ten strijden. Hopend op een beter resultaat maar wellicht zichzelf overschattend. Voor de mannen van Full speed waren er verder geen kansen meer te noteren. Zelf kregen we nog een goede mogelijkheid. Collin ontdeed van zijn man en kon richting het doel lopen. In plaats van door te lopen naar de keeper, probeerde hij het met een lobje. Deze poging belandde net over het doel waardoor ook deze kans was verkeken. Enkele tellen later floot de scheidsrechter voor het laatst deze middag.

Eindstand 1-1.

Dit seizoen zal ik elke wedstrijd een man of the match benoemen.

Deze eer zal gaan naar de speler die in positieve zin is opgevallen en bovenal een goede wedstrijd heeft gespeeld.

The man van deze match is in mijn ogen : 'Pitbull terriër '  Melvin Blom.

Zijn eerste seizoen als senior en dan gelijk een van de gevaarlijkste aanvallers van de competitie tegenover zich.

Je zou verwachten dat Melvin er slapeloze nachten van zou overhouden. Daarentegen was het de speler van Full Speed die er 's avonds slecht van zou slapen.