13-12-2021

"SCHEIDS, HOE LANG IS HET NOG?"

SCHEIDS_KLN.JPG

Harold (al 12 jaar met veel plezier scheidsrechter bij Sv Wippolder) :

Scheids, hoe lang is het nog’ Is wel de vraag die je als jeugdscheidsrechter het meest hoort. Ik moet er altijd een beetje om lachen als ik die vermoeide ‘koppies’ zie, bloedfanatiek en de wedstrijd op dat moment het belangrijkste dat er bestaat. Ik herken het, want ik was op die leeftijd precies zo. ‘Nog 10 minuutjes, dan kunnen jullie uitrusten’.

Scheidsrechter bij de jeugd- ik doe het al zo’n 12 jaar en het is gewoon heel leuk om te doen. Zoals afgelopen weekend bij de jongens onder 15 en de meiden onder 17. Allebei leuke ‘potten’, met respect voor elkaar en de tegenstander en dus ook voor mij als scheidsrechter een leuke middag. En zo gaat het eigenlijk (bijna) altijd.

En natuurlijk onmisbaar, want het is een cliché maar: zonder scheidsrechter geen wedstrijd. En daar knelt het nu want we hebben een groot tekort aan scheidsrechters bij Wippolder. De scheidsrechterscommissie werkt er keihard aan maar het wordt steeds moeilijker om alle wedstrijden bezet te krijgen. Dit is dan ook een oproep aan alle ouders (vaders en moeders!), spelers of andere betrokkenen: heb je wat tijd over en draag je onze jeugd een warm hart toe: pak die fluit op en kom ons helpen!

Wat heb je nodig? Vooral een positieve instelling en een algemene kennis van de spelregels. Zelf ben ik als ouder zo’n 15 jaar geleden ooit eens begonnen toen ons team geen scheidsrechter had, en daarmee gewoon verder gegaan. Als gezegd staat spelplezier voor zowel spelers als scheidsrechter voorop, ook hier geldt: het is geen Champions League!

Hoe worden de wedstrijden georganiseerd? Er is een pool van scheidsrechters. Janneke stuurt wekelijks een mail rond met de wedstrijden van dat weekend. Hier kun je je dan inschrijven. Het is dus geen ‘vaste’ verplichting! (hoewel we het natuurlijk wel fijn vinden als je vaak meedoet!).

Welke ondersteuning krijg je? Wippolder organiseert clubcursussen en spelregelavonden. Op zaterdag wordt je begeleid door 1 van de clubscheidrechters, je staat er niet alleen voor, de club helpt je hierin.

op zaterdag 12 februari 2022 van 16-18 uur staat de scheidsrechterscommissie klaar om verdere toelichting te geven

nu al interesse/meer informatie?  mail scheidsrechters@svwippolder.nl

Reageren op de vacature

Kies bestandWijzigVerwijder