Melding incident

Incidenten rondom Wippolderteams

• Bij incidenten geeft de leider van het team het probleem door aan de hoofdtrainer.
  • Incidenten worden in eerste instantie opgelost binnen de groepering. De afhandeling wordt door de hoofdtrainer aan de commissie S&R gemeld.
  • Meldingen die niet binnen de groepering kunnen worden opgelost kunnen via het incidenten meldingsformulier op de Wippoldersite worden doorgegeven aan S&R. Meldingen worden vertrouwelijk behandeld.
  • Ook andere verenigingen kunnen via het meldingsformulier incidenten betreffend Wippolderteams melden.
  • Bij incidenten rondom Wippolderspelers of -teams overlegt de commissie S&R of een waarschuwing of lichte sanctie vanuit S&R aan de betrokkenen volstaat of dat de melding naar het bestuur doorgespeeld moet worden. Bij grote incidenten beslist het bestuur over de sanctie.
  • Het streven is om meldingen binnen 8 dagen af te handelen.
  • Degene die een melding gedaan heeft ontvangt een terugkoppeling vanuit S&R.

Incidenten rondom andere verenigingen

• Het heeft de voorkeur om incidenten betreffende andere verenigingen op formele wijze door S&R te laten melden bij deze vereniging en dit niet op persoonlijke titel te doen. Dit zodat S&R goed zicht houdt op alle incidenten.
  • Bij incidenten betreffende andere verenigingen die bij S&R gemeld worden neemt S&R contact op met deze vereniging. Het incident wordt gemeld en er wordt gevraagd welke actie de vereniging zal ondernemen.
  • Degene die een melding gedaan heeft ontvangt een terugkoppeling vanuit S&R.

Tuchtzaken

• Als een speler een gele of rode kaart krijgt wordt dit via de scheidsrechter aan de KNVB gemeld. De KNVB bepaalt de sanctie. S&R heeft geen bemoeienis met deze incidenten.

Overige zaken

• Problemen rondom het onterecht inzetten van spelers (ouder, hoger niveau) en rondom speeltijd moeten worden gemeld op het wedstrijdformulier. Dit zijn geen zaken voor S&R.