Interne jeugdscout Wippolder 2021 -2022

16 september 2021 13:45

Binnen SV Wippolder vinden we het belangrijk dat iedere speler gezien wordt. Om dat beter te kunnen doen, hebben we een nieuwe rol gecreƫerd, namelijk die van Interne Jeugdscout.
Dick van der Struif, al heel lang actief binnen de club en met veel kennis en ervaring, gaat deze nieuwe rol vervullen.

De scout moet het ‘nog niet ontdekte potentieel’ zoeken en zal op een eenduidige manier spelers scouten, waardoor zij in het lopende of het komende seizoen op een hoger niveau kunnen uitkomen binnen Wippolder. Het is uiteraard ook mogelijk dat tijdens het scouten spelers naar voren komen die op een te hoog niveau spelen, waardoor zij het spel niet mee kunnen spelen, het plezier afneemt en daarmee ook de kans op afhaken. Ook hier zal dan een oplossing voor gevonden worden.

Het doel is om uiteindelijk iedere jeugdspeler op het juiste niveau èn met plezier te laten spelen en trainen bij Wippolder.

Het scouten binnen de vereniging zal serieus en zorgvuldig gebeuren op basis van een format, namelijk de TIPS gedachte. De TIPS gedachte staat voor:
T: Technische vaardigheden

I: Inzicht (spel en tactiek)

P: Persoonlijkheid (motorische eigenschappen, gedrag, drive, instelling, inzet, uitstraling, initiatief, kritiek)

S: Snelheid (basissnelheid van handelen, explosiviteit en kracht, conditie).

Dick zal in zijn nieuwe rol deelnemen aan het hoofdtrainers-overleg.

We wensen Dick veel plezier in zijn nieuwe rol.

Dick