Met nog drie wedstrijden te gaan waren er voorafgaand aan deze zonnige zaterdag nog een hoop plaatsen te verdelen in deze spannende eerste klasse. 
Wippolder speelt met de eerste periodetitel op zak voor de tweede plek en Voorschoten’97 moet nog punten verzamelen om zich veilig te spelen maar ook om nog aanspraak te maken op de playoffs. 
 
Wippolder startte sterk en al na twee minuten was het Domenico de Vree die scoorde. Zijn actie was gedurfd en zijn schot vanaf een meter of twintig verdween schitterend en onhoudbaar in de kruising van de verre hoek, 0-1
 
Wippolder speelde een goede eerste helft maar wist de paar kansen die het de eerste helft kreeg verder niet te benutten en daarnaast hadden de 22 spelers het merkbaar zwaar met de opgekomen warmte deze middag. Vlak voor rust was het nog wel Voorschoten ‘97 dat de eerste voor hun echte kans van de wedstrijd kreeg. Van Heyst redde deze bal echter van de doellijn na een inzet van goalgetter Tom Wijnalda.
 
In de rust werd het nodige vocht aangevuld en ook werd er door beide trainers een nieuw plan ingezet. 
De thuisploeg wilde wel maar de acties lukte niet en de eind pass was te slordig De gasten kregen enkele mogelijkheden maar Hellemons was een aantal keren onrustig voor de goal. 
Na ruim een uur spelen werd Voorschoten in het zadel geholpen. Een aanvaller werd licht geraakt en arbiter Groenendijk legde de bal op de stip. Tom Wijnalda wist met dit buitenkansje wel raad en tekende voor de 1-1 .
 
Beide ploegen speelde na deze gelijkmaker voor de winst en het spel golfde op en neer. In combinatie met de warmte werden de ruimten groter en werden er enkele kansen genoteerd over en weer. 
Het was de makkelijk scorende Wijnalda die de wedstrijd in het voordeel van Voorschoten besliste. Met twee rake kopballen zorgde hij in de 76e en 87e minuut voor een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.
 
Voorschoten doet hiermee goede zaken en voor Wippolder is het zaak het goede spel langer dan 1 helft vol te houden met het oog op de naderende playoff wedstrijden.