DELFT
tel. 015-2567021

Opstelling

Wippolder lijkt nog niet verzadigd deze competitie. Dat de ploeg dit seizoen in de sterke eerste klasse zaterdag lekker bezig is na de promotie van afgelopen seizoen mag duidelijk zijn maar de blauw witte trekken de goede vorm nog even door.

In het eerste kwartier leek het er niet op dat Wippolder wederom een overwinning kon bijschrijven. VELO begon goed, was sterker en liet zien over veel kwaliteit te beschikken. De overmacht van de bezoekers werd in de 8e minuut ook bevestigd met een doelpunt. Een goede aanval over rechts werd vervolgd met een voorzet en bij de 2e paal schoot Roderick Meinema de bal keihard binnen, 0-1

Wippolder herpakte zich na ongeveer een kwartier spelen en deelde wat speldenprikken uit. Inzetten van Berto de Vree, Luisman en Uythof werden echter gepareerd door doelman Puister.
In de 33e minuut wist de thuisploeg ook gelijk te komen. Jordy Krassenburg bracht de bal in uit een vrije trap, spelers liepen in en de bal kwam voor de voeten van Daley Uythof. De lepe aanvaller aarzelde niet en schoof de bal onder de keeper door, 1-1

Met deze stand werd er aan de thee gegaan echter was er vlak voor rust nog een opvallende situatie. Aanvaller Tony van den IJssel van VELO tikte een Wippolder verdediger aan en na een kort opstootje werd de aanvaller door de scheidsrechter met rood van het veld gestuurd. In de loop naar de kleedkamers kreeg trainer Kevin van der Geest zijn tweede gele kaart voorgehouden wegens aanmerkingen op de leiding en kon ook achter de omheining plaats nemen.

Na rust golfde het spel wat op en neer. Met tien man bleef VELO vooruit spelen en zorgde voor enkele penibele momenten voor het doel van Wippolder. Doelman Dion de Jong stond echte drie keer op rij goed zijn mannetje en hield hiermee zijn ploeg op de been.
In de 74e minuut was het Uythof die de diepgaande Quinten Hellemons erg zuiver de diepte in stuurde. De aanname van Hellemons was perfect en de gedreven aanvaller lobde de bal prachtig met zijn linker over doelman Puister heen, 2-1

Heel Wippolder was uitzinnig maar dit was van korte duur. Slechts twee minuten na het doelpunt was het Rick van Mierlo die door de as een combinatie aanging en keurig afrondde , 2-2
Naar mate de tweede helft vorderde wisselde beide trainers veelvuldig en kregen beiden ploegen nog twee goede mogelijkheden. De wedstrijd leek in een gelijkspel te gaan eindigen maar twee minuten voor tijd rukte Wippolder nog een keer op naar voren. Uythof bediende dit keer Lorenzo Dijksman en het was de sterke aanvaller die de bal goed vasthield en vanuit de draai de bal in de verre hoek schoot. Deze 3-2 werd uitbundig gevierd door de ploeg van trainer Mark Moen. VELO probeerde in de blessuretijd nog een keer de gelijkmaker te maken maar slaagde hier niet in.

Een mooie overwinning en een derde plek voor de Delftste formatie (velo heeft wel een wedstrijd minder). Er volgen nog vier speelronde in deze spannende eerste klasse zaterdag.