2628GZ
DELFT
tel. 015-2567021

Opstelling

Wippolder oefende op eigen veld tegen de studenten van Ariston’80. Trainer Mark Moen zag zijn ploeg vijfmaal het vijandelijke net vinden. De ploeg van trainer Martin de Graaf wist nog wel de eer te redden, al was dat wel de openingstreffer van het duel: 5-1.

Wippolder kwam na zes minuten spelen achter door een gretiger startend Ariston’80. De eerste helft verliep voor Wippolder slordig en er werd onnauwkeurig omgegaan met de geboden kansen. Het waren de bezoekers die nog een tweetal kansen kregen, maar het vizier stond bij de studenten niet op scherp.

Strafschop

Na een klein half uur spelen was het toch Wippolder dat de gelijkmaker aantekende. Na een goede actie van Daley Uythof werd hij onreglementair onderuitgehaald en de scheidsrechter wees naar de stip. Lorenzo Dijksman wist wel raad met dit buitenkansje: 1-1. Na ruim een half uur spelen kwam Wippolder op 2-1, nadat de keeper en een verdediger van Ariston’80 tegen elkaar botsten en de bal achter de doellijn verdween.

Ruimte

Na de rust een aantal wisselingen en een Wippolder Dat meer ruimte kreeg van de tegenstander. De ingebrachte Marco van Trier hield de bal na een uur spelen goed vast en legde deze klaar op de meegekomen Dijksman, die zijn tweede van de avond scoorde: 3-1. Na de derde treffer kon Wippolder verder uitlopen en had Ariston’80 een stuk minder te vertellen dan de eerste helft.

De thuisploeg wist nog twee keer te scoren, in de 69e en 73e minuut. Colin Venema (4-1) en Quinten Hellemons (foto) (5-1) zorgden voor de ruime overwinning van de blauw-witten uit Delft.