Oldegaarde 353
3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4816554

De spanning in de top van de tweede klasse zondag neemt met de week toe. De bovenste vier ploegen wonnen vorige week elk hun wedstrijd en om goede zaken te blijven doen is dit ook de komende weken noodzakelijk.

Wippolder is wederom aan een goede serie bezig en trad deze zonnige Paas maandag aan in Rotterdam Zuid tegen COAL. Thuis liep Wippolder onnodig tegen een nederlaag aan en was de ploeg erop gebrand om in de return deze misstap recht te zetten.

Het is tegenwoordig een zeldzaamheid maar er kon worden afgetrapt op echt gras. Dat dit goed beviel voor de Delftenaren bleek al na anderhalve minuut spelen.
Aanvoerder en kersverse trotse pappa Daley Uythof controleerde een bal op het middenveld en legde het leer direct en prachtig vanaf zo’n 35 meter over de doelman heen. De doelman van de thuisploeg stond erbij en probeerde nog wat maar was verslagen , 0-1

Hierna ging wippolder door maar was het af en toe lastig voetballen op het hobbelige veld. Toch creëerde de blauwwitte zo’n drie echt goede kansen via Venema, Sanders en Tettero. COAL kon de eerste helft slechts een goede kans noteren maar het schot verdween een meter over het doel. In de 40e minuut vlak voor rust werd Jordy Krassenburg de diepte ingestuurd maar werd onreglementair naar de grond gewerkt, penalty. Anthony SintNiklaas nam plaats achter de bal en deed waar hij goed in is, doelpunten maken, 0-2

Na de thee vond invaller Casper Spaan het tijd om het publiek te trakteren op waar het voor naar de velden komt. Iets voorbij de middellijn zette Spaan een solo in welke voorbij vier spelers van COAL ging , ook nummer vijf werd gepasseerd en aan gekomen in het strafschopgebied drukte hij ook nog zuiver en hard af in de verre hoek, 0-3

COAL probeerde het laatste half uur gevaarlijk te worden en speelde meer vooruit. Hierbij kwamen ze drie keer gevaarlijk door en dachten zelfs een keer te scoren echter werd het doelpunt afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter Veldhoen.

In de 61e minuut was het wederom Wippolder dat scoorde. Ricardo van Heyst legde een corner goed voor het doel en gelegenheidsspits Colin Venema knikte haar binnen voor het doel, 0-4
Hierna kregen de bezoekers nog kansen op meer maar het vizier van Venema, van Heyst en invallers Pim van Zwieten en Domenico de Vree stond net niet scherp genoeg.
Aan de andere kant was het COAL dat nog wat terug kon doen. De thuisploeg knikte vijf minuten voor tijd de 1-4 binnen.