Rijksstraatweg 9
2628GZ
DELFT
tel. 015-2567021

In Delft werd de wedstrijd Wippolder en Wilhelmus ingehaald afgelopen donderdag avond.

Wippolder startte voortvarend en kreeg direct twee goede mogelijkheden via Spaan en Uythof. Wilhelmus zakte iets terug en zorgde vanuit een aantal scherpe counters voor de nodige onrust bij de thuisploeg.

Wippolder probeerde het spel te verzorgen maar was vaak slordig in de passing. Door de laatste bal en de onderscheppingen van een compact Wilhelmus moest Wippolder een aantal keren terug om aanvaller Ake tot stoppen te brengen echter bleef het tot aan de rust 0-0 met zo’n 2 tot 3 goede kansen voor beide ploegen.

Na de rust golfde het spel op en neer en werd er teveel de lange oplossing gezocht. Voor Wippolder twee keer terecht een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel maar een derde keer bleef de vlag van de grensrechter van Wilhelmus omlaag maar vond scheidsrechter Uytewaal dat er iets of iemand buitenspel had gestaan , tot ongeloof van de thuisploeg. In de 67e minuut kreeg verdediger Silvano Tarantino een al dan niet terechte en directe rode kaart. Hierdoor moest Wilhelmus met tien man verder en probeerde Wippolder de winst alsnog naar zich toe te trekken. Wilhelmus knokte wat het waard was en hield ondanks enkele kansen goed staan. De ploeg wist zelfs vanuit gevaarlijke aanvallen nog een keer of drie goed in de buurt te komen van doelman de Jong van de thuisploeg.

Na 95 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en kon de 0-0 in de boeken bijgewerkt worden.

Over ruim een week (zondag 27 maart) zal Wippolder (nr 2) aantreden tegen de huidige koploper HVV , zaak voor de blauw witten om dan de draad weer op te pakken om de de spanning in deze competitie verder op te voeren.