Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Wippolder speelt 1e helft met ESTO, maar tracteert publiek niet op nog zo'n helft

Wippolder 1 (zon)

3 - 0

ESTO (zon)

Daley Uythof (schot)
11'
Niels v.d. Windt (afstandschot)
29'

Wippolder – ESTO

Al na twee minuten spelen was het raak voor Wippolder in het duel met ESTO. Anthony Sintniklaas schoot het team van trainer Ronald Hes naar een 1-0 voorsprong. De tweede treffer liet niet heel lang op zich wachten. Daley Uythof was in de elfde minuut scherp in de afwerking en bracht de stand op 2-0.

Jacht

De thuisploeg bleef op jacht gaan naar doelpunten en slaagde na bijna een half uur spelen in die missie. Niels van der Wind zorgde voor een beslissende 3-0 voorsprong. Met deze stand werd ook de rust bereikt. In de tweede helft bleven de doelpunten uit. ESTO kon niet meer terugkomen in het duel en ging huiswaarts met een 3-0 nederlaag.

Door Pijnacker-Nootdorp actueel

Snelle voorsprong

Op sportpark Pauwmolen nam Wippolder het op tegen ESTO. Al snel bleek dat Wippolder geen moeite ging hebben met de bezoekers uit Bodegraven. Al na twee minuten stond Wippolder voor: Anthony Sintniklaas kopte de bal binnen na een indirecte vrije trap op het randje van het strafschopgebied. De openingsfase was leuk om naar te kijken, want het spel ging op en neer zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden.

Tot de elfde minuut, want waar het schot van Niels van der Windt eerst werd tegengehouden door keeper Donny Veenis, kon Daley Uythof in de actie erna wel scoren en de stand op 2-0 zetten. Daarna werd ook Wippolder slordig, maar ondanks dat bleven ze wel de betere van de twee ploegen en kon ESTO niet gevaarlijk worden. Na een half uur konden de fans van Wippolder weer juichen. Nadat Rob Notenboom Niels van der Windt de diepte in stuurde kon Van der Windt via een mooi lobje keeper Veenis passeren.

Slechte tweede helft

Vlak voor rust kreeg Wippolder nog twee kansen via Sintniklaas en Vincent Plichta, maar beiden konden niet afronden. Na rust was het ESTO voor het eerst gelukt om een kans te creëeren na een voorzet van Jack Simons op Jordy Romijn, maar Romijn kopte net over. Snel erna was Wippolder weer gevaarlijk via Uythof, maar zijn schot was te zacht. De rest van de tweede helft waren beide teams heel slordig, maar Wippolder is nooit echt in gevaar gekomen. Alleen via Simons en Arno Zijm werden er twee kansjes gecreëerd door ESTO. Wippolder werd alleen maar gevaarlijk via Sintniklaas en Casper Spaan, maar de een schoot voorlangs en de andere zag zijn schot gekeerd worden door de keeper van ESTO. Zo won Wippolder met 3-0.

Wippolder-trainer Ronald Hes was gematigd tevreden. ”Je moet in de eerste helft eigenlijk al 4 of 5-0 voorstaan. En in de tweede helft dachten we dat het wel makkelijk gaat. In de eerste helft heb ik goede en mooie aanvallen en doelpunten gezien, maar in de tweede helft helaas niet. Er werd er iets te makkelijk over gedacht.”